Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

In mei bleef het even stil en hadden wij nog verschillende plekjes vrij in onze gezinnen. Hierdoor deden wij een oproep naar de asielen dat wij paraat stonden. Een week later was er een explosie aan aanvragen. Al onze pleeggezinnen hebben nestjes met meerdere kittens waardoor wij genoodzaakt waren op 11 juni onze eerste opnamestop in te roepen. Niet leuk, maar wel noodzakelijk om de infectiedruk laag te houden.

Zieke kittens

En de infectiedruk is wel degelijk aanwezig. Nieuwe echte papfleskittens kwamen 30 mei binnen. Ze leken wat mager maar voor de rest kerngezond, 10 dagen maakte zo volop vooruitgang. Maar zoals dat altijd gaat, sloeg heel plots het noodlot toe en Limoncello, Lemon, Lemonade & Lime kregen de diagnose panleukopenia.

Feline panleukopenie, feline infectieuze enteritis of kattenziekte is een zeer besmettelijke, potentieel dodelijke virale ziekte. De ziekte wordt veroorzaakt door een parvovirus dat bijzonder lang in de omgeving overleeft. Jonge, ongevaccineerde katten zijn het meest vatbaar. Helaas zijn de overlevingskansen kansen bij zo een jonge kittens minder dan 10%. We hebben alles op alles gezet om kittens te helpen maar aangezien ze te fel aan het afzien waren hebben we ze één voor één moeten laten gaan.

Ook niesziekte doet weer de ronde. Onze gezinnen zijn dus volop aan het aerosollen en oogjes proper aan het houden. Zo kregen wij 7 juni de melding van een enkeling met ademhalingsproblemen en haar oogjes zaten dicht. Kleine Peppinette werd snel warm gehouden en haar behandelingen bestaan uit zalfjes smeren, antibiotica innemen en aerosollen.

Gelukkig kwamen er snel vriendjes voor Peppinette die ook last hebben van hun oogjes. Welkom Pepper, Paco & Pepita. Pepper heeft zijn naam niet gestolen en heeft extra schrik van mensen, met veel liefde zullen wij hem snel zien opwarmen.

Het volgende nestje dat binnenkwam, werd gevonden in een tuin. Ze waren met hun vijven (Zippo, Zoeffie, Zebb, Zoekie en Zara) en amper 3-4 weekjes oud. We hebben hen toch al in opvang genomen in plaats van hen nog eventjes bij de mamapoes te laten, omdat enkele kleintjes vieze oogjes hadden die niet meer helemaal opengingen. Vooral Zoeffie was goed verkouden, maar is er weer helemaal bovenop met zalfjes en aerosol! Zippo is helaas heen gegaan door een zware longontsteking.

De asielen zitten overvol en dan kregen wij van dierenasiel Genk een noodoproep om te helpen met diverse nestjes. Onder andere deze hele bende van 7 kittens. Al een geluk zijn het brave kittens die al direct het hart van de pleegmama hebben gestolen en duidelijk al goede eetmanieren hadden geleerd. Welkom in jullie tijdelijk huisje Bruce, Bruno, Bonnie, Bernie, Boe, Benthe & Babette.

Samen met de oproep om een zevenling (!) op te vangen, was er ook nog een nestje van 4 kittens van ongeveer 5 weken dat opvang zocht. Zij namen ons allerlaatste opvangplekje in, dus de noodstop ging aan en wij waren ervan overtuigd dat er geen kittens meer opgevangen konden worden tot begin juli de eerste nestjes konden verhuizen.

Maar dat was buiten Viooltje gerekend. Viooltje is alleen binnengekomen op 5 weken oud en had dringend nood aan een leeftijdsgenootje om samen mee te ravotten en maniertjes te leren. Aangezien ons Z-nestje uit vijf bestond en er dus 1 enkelingetje geplaatst zou moeten worden, zag het opvanggezin het zeker zitten om ook Viooltje op te vangen, zodat ze na de quarantaine en eerste vaccinatie vrolijk samen kunnen opgroeien.

Ook voor dit prachtige nestje hadden we nog een opvanggezin vrij: Tsitsi, Tsonga en Tsuki. We durven het bijna niet opschrijven, maar wat een droomnestje is dit. Ze kwamen gezond binnen, hebben buiten eventjes diarree geen problemen gehad en kijk eens wat een schattige snoetjes. Deze drie kapoentjes hebben in een recordtime een gouden mandje gevonden.

Vrij voor adoptie

Wij hebben een heleboel kittens online staan die in juli een nieuw huisje zoeken, kijk gerust maar eens op de adoptiepagina.

Wel willen wij graag Nikos & Nabi graag extra in de picture brengen, dit duo zoekt heel snel een nieuw huisje.

Inzamelactie

Onze opvang zit overvol met weeskittentjes en mamapoezen met kroost. Dit doelpubliek vraagt natuurlijk om extra zorgen, aangezien de kittens vaak ziek en/of verzwakt aankomen bij ons. Omdat die supplementen en dierenartsbezoekjes veel geld kosten, starten we graag een actie voor Viyo en Royal Canin Babymousse om aan te sterken, zodat ook deze lieverds alle kansen krijgen.

Dierendonatie.be heeft een actie gestart om ons doel te bereiken en snel een aansterk pakket voor kittens te verzamelen. Klik snel op de link en help ons om ons doel te behalen!

Steun met een bestelling

Neem zeker een kijkje in onze webwinkel. Je vindt er vanalles voor kattenliefhebbers of de katjes zelf.

Wil je niets bestellen, maar graag steunen? Elk centje op onze rekening helpt om de kittens alles te geven wat ze verdienen na hun moeilijke start. BE82 7370 5953 1468

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!