Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

Met wat pleeggezinnen die uit verlof zijn en kittens die geadopteerd raken hebben we terug wat plekjes vrij voor nieuwe katjes te redden!

Het duurt dan ook al niet lang vooraleer we weer een oproep krijgen, 4 augustus verwelkomen we Sheeba, Simba, Scooby & Spicky. Ze kregen niet de makkelijkste start met diarree en hoge koorts. Gelukkig hebben ze hun in de tussentijd gestabiliseerd en doen ze het ondertussen goed dankzij de goede zorgen van hun pleeggezin. Simba en Scooby zijn nog steeds op zoek naar hun gouden mandje, wil jij hen graag ontmoeten?

Op 6 augustus was de volgende melding al daar: 3 kittens van ongeveer 9 weken die in het asiel zaten en erg bang waren. Het opvanggezin ging ter plaatse om hen te halen en nam nog een vierde duts mee: Figaro, Fox, Fen en Frankie konden starten aan het leven bij mensen in huis. Hoewel ze in het begin heel veel bliezen en regelmatig hun nageltjes lieten zien, ontdekten vooral Figaro en Fox al snel dat het toch wel fijn is om lekker eten, warmte en af en toe knuffeltjes te krijgen. Fen had de niesziekte te pakken en na enkele weken intensieve oogverzorging moest zijn oogje helaas toch verwijderd worden. Door al die miserie kon zijn vertrouwen in zijn pleegmama niet groeien, hij verhuisde samen met Frankie naar een ander pleeggezin voor een nieuwe start, intussen ontdekten ze dat snoepjes van handen likken toch ook zo zijn voordelen heeft!

Op 12/8 kwamen Yoshi, Yoda, Yanja en Yip in opvang. Zij waren 4,5 week oud met stevig ondergewicht en heel wat gezondheidsproblemen. Yanja en Yoda zijn beiden een tijdje gehospitaliseerd omdat ze hun suiker niet zelf op peil konden houden, diarree hadden en zich over het algemeen niet goed voelden. Yanja en Yoda zijn ook allebei een stukje kleiner dan broertjes Yoshi en Yip, maar ze zijn intussen helemaal hersteld en kunnen binnenkort van hun gouden mandje gaan genieten!

Ook op 12/8 kwam Q bij ons. Q was er echt slecht aan toe. Hij kon zijn temperatuur niet houden en we dachten eventjes dat hij het niet ging halen. Gelukkig kwam hij terecht bij een opvangmama die alles voor hem overhad en na enkele bange dagen zagen we Q openbloeien. Hij kon intussen samen met een ander kitten verhuizen naar zijn forever thuis!

Enkele dagen later kwam Chewie in opvang. We dachten dat Chewie het liefste, tamste kittentje ter wereld was. Hij werd door de vinder gebracht in een lage doos, waar hij braaf in bleef zitten. Hij had veel ondergewicht en had diarree, maar na enkele dagen lekker eten leek hij helemaal in orde. Hij speelde alleen heel weinig, maar was levendig, at goed, ging flink op de kattenbak. De pleegmama vertrouwde het toch niet helemaal en bij bloedonderzoek bleek dat hij extreme bloedarmoede had, hij zat zelfs op het randje van kritiek te zijn. Hij kreeg een hele hoop medicatie mee en na twee weken intensieve verzorging bleek hij helemaal niet zo tam te zijn. Hij crosst intussen het huis de hele dag door en laat zich helemaal niet meer zo graag pakken, maar dat vinden we helemaal oké, want hij voelt zich duidelijk een stuk beter!

21/8 werden Red en Rajah gevonden in een doos … Ze waren dus gedumpt, arme stakkers. Ook zij, vooral Red sukkelden met hun gezondheid. Hun suiker was te hoog, hij werd soms ineens helemaal slap en ook zijn stoelgang liet te wensen over. Hij kon blijkbaar niet tegen de poedermelk, eenmaal we die aanpasten, voelde ze zich helemaal beter gelukkig! Nu doen ze het super en ze kregen nog gezelschap van een vriendinnetje, Martha. Ze vonden alledrie al hun gouden mandje en kunnen binnenkort verhuizen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!