Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

Het ‘regent’ kittens en mamapoezen met nestjes. De ene melding na de andere kwam binnen. Al onze gezinnen zitten vol. Nieuwe opvanggezinnen melden zich aan.

Tijgertje kwam in opvang met allerlei zwarte vlekken op zijn aarsje, voetzooltjes en aangezicht. Ook ademen was moeilijk voor hem. Wat bleek: hij zat volledig onder de brandwonden. Zo triest… hoe of wat? We zullen het nooit weten. Dit ventje zou nooit zelfstandig kunnen eten en had voortdurend pijn. We moesten hem laten gaan. Veel sterkte aan zijn opvangmama.

Rust zacht Tijgertje

4 mooie zwartjes werden aangemeld: Remus, Remulus, Ramses en René. Amper 1 dagje oud en gevonden al krijsend in de kou. Ondanks de zeer goede zorgen van hun opvangmama, stierven ze één voor één, op René na. Uiteindelijk werd er een bloedonderzoek gedaan op René. Conclusie: dit nestje had te maken met bloedarmoede. Ons enige ventje uit het nestje vecht nog steeds voor zijn leven samen met zijn 2 zorgzame opvangmama’s.

Giardia en Coccidiose zijn weer zeker aanwezig dit jaar, kitten na kitten test positief. Dit zorgt voor veel kuiswerk voor onze pleeggezinnen! Zo zijn de volgende nestjes besmet met Giardia: Bliksem, Bonnie, Bob en Billie. Ook Ziva en Zendaya hebben prijs net als Ollie, Otje en Olijfje. Daarbovenop zijn Otje, Ollie en Olijfje ook besmet met Parvo. Een vreselijk virus waartegen deze kleintje moeten vechten. Olijfje heeft het jammer genoeg niet gehaald. Rust zacht, lief meisje 🙁 Otje en Ollie vechten nog steeds voor hun leven. Alle duimpjes zijn welkom!!

Amara, Amigo, Amaretto en Amber zijn dan weer besmet met Coccidiose. Veel succes met al het poetswerk en laat de wasmachines maar draaien.

René vecht nog steeds tegen bloedarmoede

Benti, Bas , Poepie, Pip en Polleke kwamen zwaar niesziek in opvang. Dat betekent aërosollen , oogjes verzorgen, medicijntjes tegen koorts , … Benti en Basje genazen snel. Voor ons P-nestje werd er naar de oogspecialist gegaan. De oogjes zijn al aan de beterhand, maar op regelmatige tijdstippen naar de oogspecialist blijft nodig.

2 ontzettend lieve mamapoezen met nestjes verblijven bij Purrito. Bijin zorgt zo goed voor haar kleintjes en mamapoes Sage (amper 7 maanden) verzorgt haar kleintjes als de beste! Groei maar, kleine ukkies!

En dan heb je Per, Pip en Pem: 3 leukerds die samen ter adoptie staan. Ze hebben hun gouden thuisje gevonden!

Henk, Hermien en Hugo zijn 3 schattebollen! Hermientje had een moeilijke start, maar doet het ondertussen al beter.

Eind mei kregen we nogmaals een melding: dit keer 4 kittens van een wilde zwerfpoes. Mamapoes is te wild om in opvang te laten komen: ze zou volledig gestrest zijn en de kleintjes misschien nog iets aandoen. Ze wordt steriel gemaakt en terug uitgezet op haar vindplaats. De kittentjes zijn dringend aan socialisatie toe.

En tenslotte kwam Zizou nog in opvang. Juist op tijd! Hij voelde reeds helemaal koud aan bij het ophalen. 1 dagje oud en amper 84 gram. Onze opvangmama doet er alles aan om hem erdoor te krijgen. Veel succes!

Hiermee is ook het laatste vrije plekje bij onze opvanggezinnen ingenomen; we zitten helemaal vol. Wie zich geroepen voelt om ook opvanggezin te worden, mail naar info@purrito.be . Jij bent van harte welkom bij ons team!

Help ons hen te helpen!

Je kan nog steeds deelnemen aan onze online tombola: 5 euro per lotje en je maakt kans op een fotoreportage ter waarde van 145 euro .

Neem zeker een kijkje in onze webwinkel. Je vindt er een heleboel voor kattenliefhebbers of de katjes zelf.

Wil je niets bestellen, maar graag steunen? Elk centje op onze rekening helpt om de kittens alles te geven wat ze verdienen na hun moeilijke start. Dat kan via BE82 7370 5953 1468.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!