Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

Het 20ste werkingsjaar van Cat Shelter startte met een nieuwe bladzijde. Letterlijk en figuurlijk. Hun kittenopvang werd overgenomen door onze organisatie.

Waarom een nieuwe organisatie voor het kittenasiel?

Een nieuw team betekent een nieuwe dynamiek en een eigen identiteit. Daarom ook een nieuwe vzw met een nieuwe naam en een nieuw logo. .

Wat betekent Purrito?

Het nieuwe logo verklaart het eigenlijk al. Voor wie het echter nog niet helemaal duidelijk is: Purrito is de samentrekking van Purr en Burrito, een kitten dat knus is gebundeld als een burrito.

Dit beeld werd gekozen niet omdat het zo Ć¼berschattig is, wel om het effect dat het voorzichtig wrappen van een moederloos kittentje kan geven. Bij de moederkat zal een kitten vaak weg kruipen onder mams of tussen haar poten. Zich omsloten voelen biedt geruststelling. Dat effect kan een fleecedekentje niet helemaal vervangen, maar het brengt babykittens wel tot rust.

Het nieuwe logo maakt ook beter duidelijk dat het gaat om een kittenopvang. Volwassen katjes kunnen ze omwille van de eigen huisdieren van onze pleeggezinnen niet zomaar in opvang nemen.

Hoe ziet de werking er in praktijk uit?

Cat Shelter verdwijnt en wordt 2 aparte projecten: vzw Purrito en vzw Project AUTT.

Purrito vangt als kittenasiel zwerfkittens (jonger dan 6 weken) op in pleeggezinnen in haar directe regio. Gezien de noodzaak aan meer begeleiding en directer contact met pleeggezinnen wordt geopteerd voor een werking in de omgeving van Beringen.

Een kwalitatieve begeleiding bepaalt alles. En daar zet Purrito op in. Korter in de buurt betekent persoonlijker contact, met vrijwilligers die een heel groot deel van hun tijd en energie steken in de zorg aan de allerkleinsten. Er wordt bewust gekozen voor pleeggezinnen die overdag maximum 4 uur van huis weg zijn. De zorg aan de allerkleinsten is gewoonweg te intensief. Zelfs met een nieuwkomer van 5 of 6 weken die zelfstandig eet, kan nog zoveel foutlopen. Breekt een virus door? Moet het kitten gedwangvoederd worden? Dat is niet mogelijk voor gezinnen die overdag uit werken zijn.

Project AUTT blijft de zorg van de blijvers van Cat Shelter op zich nemen. Dit zijn de zorgkatten die een complexe aandoening hebben die veel opvolging en medische ondersteuning vraagt. Zij verblijven bij pleeggezinnen. Intussen werkt het oorspronkelijke team van Cat Shelter als Project AUTT verder aan netwerking, advies en materiƫle hulp aan initiatieven en organisaties die dieren in noodsituaties helpen of duurzaam inzetten op behoud van habitats van wilde dieren. Deze hulp beperkt zich niet tot katten maar ook tot andere diersoorten zowel in binnen- als buitenland.

Hoe zal de communicatie gebeuren?

www.purrito.be is de website voor ons kittenasiel.

De huidige FB-pagina wordt omgedoopt naar Purrito Cat Shelter Limburg. Purrito Cat Shelter is ook actief op TikTok en Instagram.

Drukwerk kost handenvol geld. Voortaan zal 3 keer per jaar een digitale nieuwsbrief uitgestuurd worden naar alle donateurs. Vermeld zeker jouw mailadres bij de storting als je deze nieuwsbrief wilt ontvangen.

Jaarlijks wordt een geprint jaarverslag naar alle donateurs verzonden.

Wie contacteren?

Info@purrito.be voor alle vragen over het kittenasiel en de komende events.

info@catshelter.be voor vragen over onze blijvers en over alle adoptiekatjes die voor 2022 werden geplaatst.

Hoe wordt geld ingezameld?

Alle middelen gaan nog steeds rechtstreeks naar de zorg van dieren (medische kosten, materialen, verzorgingsproducten en voeding). En dat blijft ook de insteek!

Vzw Purrito zet verder in op bestaande events zoals de Beleef Chocolade Box, de jaarlijkse internetveiling en bekijkt ook nieuwe online mogelijkheden om de kosten te dragen voor de dagelijkse zorg aan hulpbehoevende zwerfkittens in pleeggezinnen.

  Stort jouw donatie aan het kittenasiel op bankrekening: BE82 7370 5953 1468 BIC: KREDBEBB    

Vzw Project AUTT blijft op www.catshelter.be inzetten op crowdfunding voor:

  • De medische zorg aan de blijvers
  • De ondersteuning van andere organisaties
  • Hulp aan dieren in noodsituaties.

Het gaat om 2 onafhankelijke vzw’s met elk hun eigen beheer die elk op hun manier zich inzetten om dieren in nood te helpen.

Blijf samen met ons de meest kwetsbare dieren steunen!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!