Purrito Cat Shelter: opvang voor hulpbehoevende kittens

Een reorganisatie: een vernieuwing en uitbreiding. Hoe ziet dat in de praktijk uit?

Het 20ste werkingsjaar van Cat Shelter start met een nieuwe bladzijde. Letterlijk en figuurlijk. Het is de voortzetting van de kittenopvang en tegelijk een uitbreiding van de werking.

Waarom een nieuwe naam voor het kittenasiel?

Een nieuw team betekent een nieuwe dynamiek en een eigen identiteit. Bij een make-over hoort daarom ook een nieuwe naam en een nieuw logo. Het was even zoeken. Het werd Purrito.

Wat betekent Purrito?

Het nieuwe logo verklaart het eigenlijk al. Voor wie het echter nog niet helemaal duidelijk is: Purrito is de samentrekking van Purr en Burrito, een kitten dat knus is gebundeld als een burrito.

Dit beeld werd gekozen niet omdat het zo Ć¼berschattig is, wel om het effect dat het voorzichtig wrappen van een moederloos kittentje kan geven. Bij de moederkat zal een kitten vaak weg kruipen onder mams of tussen haar poten. Zich omsloten voelen biedt geruststelling. Dat effect kan een fleecedekentje niet helemaal vervangen, maar het brengt babykittens wel tot rust.

Het nieuwe logo maakt ook beter duidelijk dat het gaat om een kittenopvang. Volwassen katjes kunnen we omwille van de eigen huisdieren van onze pleeggezinnen niet zomaar in opvang nemen. Met onze vorige naam en beeld was dat niet voor iedereen duidelijk.

Hoe ziet de reorganisatie er in praktijk uit?

Cat Shelter wordt 2 projecten: Purrito en Project AUTT.

Purrito vangt als kittenasiel zwerfkittens (jonger dan 6 weken) op in pleeggezinnen in haar directe regio. Gezien de noodzaak aan meer begeleiding en directer contact met pleeggezinnen wordt geopteerd voor een werking in de omgeving van Beringen.

Een kwalitatieve begeleiding bepaalt alles. En daar zet Purrito op in. Korter in de buurt betekent persoonlijker contact, met vrijwilligers die een heel groot deel van hun tijd en energie steken in de zorg aan de allerkleinsten. Er wordt bewust gekozen voor pleeggezinnen die overdag maximum 4 uur van huis weg zijn. De zorg aan de allerkleinsten is gewoonweg te intensief. Zelfs met een nieuwkomer van 5 of 6 weken die zelfstandig eet kan nog zoveel foutlopen. Breekt een virus door? Moet het kitten gedwangvoederd worden? Dat is niet mogelijk voor gezinnen die overdag uit werken zijn.

Project AUTT blijft de zorg van de blijvers van Cat Shelter op zich nemen. Dit zijn de zorgkatjes die een complexe aandoening hebben die veel opvolging en medische ondersteuning vraagt. Zij verblijven bij pleeggezinnen onder onze hoede. Er wordt ook nog steeds gratis gedragsadvies aangeboden aan alle geplaatste katjes van Purrito. Intussen werkt het oorspronkelijke team van Cat Shelter verder aan netwerking, advies en materiƫle hulp aan collega-organisaties die zwerfdieren in noodsituaties helpen als Project AUTT. Ook de expertise inzake opstart van een kittenopvang en kittenzorg wordt actief gedeeld met nieuwe organisaties.

Hoe zal de communicatie gebeuren?

www.purrito.be is de nieuwe website voor het kittenasiel-gedeelte.

De huidige FB-pagina wordt omgedoopt naar Purrito Cat Shelter Limburg. Het nieuwe team zal de pagina op een meer dynamische manier gebruiken. Purrito Cat Shelter is ook actief op TikTok en Instagram.

Drukwerk kost handenvol geld. Voortaan zal 3 keer per jaar een digitale nieuwsbrief uitgestuurd worden naar alle donateurs. Vermeld zeker jouw mailadres bij de storting als je deze nieuwsbrief wilt ontvangen. . Op het einde van het kittenseizoen wordt een geprint tijdschrift als jaarverslag naar alle donateurs van Purrito en Project AUTT verzonden.

Wie contacteren?

Info@purrito.be voor alle vragen over het kittenasiel en de komende events.

info@catshelter.be voor vragen over onze blijvers en over alle adoptiekatjes die voor 2022 werden geplaatst.

Hoe wordt geld ingezameld?

Alle middelen gaan nog steeds rechtstreeks naar de zorg van dieren (medische kosten, materialen, verzorgingsproducten en voeding). En dat blijft ook de insteek!

Purrito Cat Shelter zet verder in op bestaande events zoals de Beleef Chocolade Box, onze jaarlijkse internetveiling en bekijkt ook nieuwe online mogelijkheden om de kosten te dragen voor de dagelijkse zorg aan hulpbehoevende zwerfkittens in pleeggezinnen.

  Stort jouw donatie aan het kittenasiel op bankrekening: BE82 7370 5953 1468 BIC: KREDBEBB    

Project AUTT blijft op www.catshelter.be inzetten op crowdfunding om middelen in te zamelen voor:

  • De medische zorg aan de blijvers
  • De ondersteuning van de werking van Purrito Cat Shelter
  • Hulp aan zwerfdieren in noodsituaties. Je kiest zelf een project naar keuze.

Met de reorganisatie breiden we dus uit. Twee teams werken samen om zoveel mogelijk zwerfkittens en dieren in noodsituaties te helpen. We werken niet naast elkaar maar met elkaar. De wisselwerking gebeurt zowel op administratief, materieel en financieel vlak.

Blijf samen met ons de meest kwetsbare zwerfdieren steunen!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!