Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

De zomermaanden liggen achter ons, de herfstvakantie is gestart. Dat wilt niet zeggen dat de meldingen ook meteen stilvallen. Naar het najaar toe wordt het wel wat rustiger, maar de gevallen die we binnenkrijgen zijn zeker niet min. Hieronder volgt een kleine greep uit de meldingen in oktober.

De veiling is afgelopen

Ook dit jaar was er weer een succesvolle editie van de veiling met een leuk aanbod aan kunst en unieke items. Ondanks het financieel moeilijk jaar voor iedereen hadden we toch heel wat biedingen. Op zondag 23 oktober tikten we af met een mooi eindbedrag van 1591 euro!

Aan iedereen die iets heeft geschonken of heeft geboden, een welgemeende dikke merci!

Deze inkomsten helpen ons om de vele kittens die hun weg naar ons vinden al het nodige te bieden. Het werd een oktobermaand met zeer hoge dierenartskosten. Daarom doen we ook een warme oproep om voor 6 november zeker onze overheerlijke Beleef Chocolade box voor amper 15 euro te bestellen!

Najaarspatiëntjes

Het was niet de eerste melding van oktober, maar wel de hartverscheurendste. Kitty en Kathy werden inbeslaggenomen samen met meer dan 30 andere katten. Ze waren zwaar ondervoed en erg ziek, voor 1 nestgenootje kon geen hulp meer baten, hij was al overleden bij aankomst bij de dierenarts. Kitty is ons extra ‘specialleke’: haar achterpootjes zijn zwaar misvormd, maar stoer als ze is, kan ze 1 pootje nog wel gebruiken. De opvangmama, van wie dit trouwens het eerste nestje is, een heel pittige start dus, doet 5x per dag oefeningen en we wachten nu af of ze geopereerd of gespalkt moet worden. Hier hangt natuurlijk een stevig prijskaartje aan, dus alle hulp is mee dan welkom voor onze kleine Kitty!

Holly kwam in onze vorige nieuwsbrief al aan bod, ze werd geschat op 4 weken bij aankomst, maar de opvangmama denkt dat ze veel ondergewicht had en toch enkele weken ouder is, aangezien ze al zoveel zaken kon. We waren in september op zoek naar een vriendje voor haar en dat kwam gelukkig heel snel in de vorm van onze knappe Indy. Zij mogen binnenkort verhuizen naar hun gouden mandje.

Mauie & Malibu zijn onze volgende opvangertjes. Ze zijn redelijk schuw en het opvanggezin heeft hun handen vol om hen te leren dan mensen helemaal niet eng zijn. Intussen kunnen ze hen al wegen en hebben ze hun eerste vaccinaties al gehad. Dat komt dus zeker goed met alle liefde die ze krijgen!

22/10 kregen we melding van twee ondervoede kittens die voor de rest wel gezond waren. Iggy en Igor mochten naar een warm pleeggezin verhuizen en kwamen de eerste dagen al meer dan 70 gram bij, ze hadden dus duidelijk honger! Nu kunnen ze rustig aansterken en moeten ze nooit meer honger of kou lijden gelukkig.

Cleo & Camiel

Kijk eens wat een prachtige katjes Cleo en Camiel zijn. Mama Cleo is amper een jaartje en ze heeft geweldig goed gezorgd voor haar drie kleintjes. Zeker met Camiel is ze erg close, waardoor ze samen blijven zoeken naar hun perfecte thuis. Ze zijn allebei heel aanhankelijk, zowel naar elkaar als naar mensen. Heb jij dat gouden mandje klaarstaan voor hen?

Fundraising

We eindigen graag met een positieve noot. Want ondanks alles staan donateurs en bedrijven die onze opzet genegen zijn klaar met steun en donaties.

Terwijl het kittenseizoen een tikje mindert, besteden wij al onze tijd in heel wat fundraisers.

Je kan lekkere chocolade aan huis kopen met onze overheerlijke Beleef Chocolade box voor amper € 15, een VIP doos kan je voor € 50 al in huis nemen! Bestellen kan tot 6 november via steun@purrito.be

Onze opvang zit overvol met weeskittentjes en mamapoezen met kroost. Ze komen vaak erg verzwakt en uitgehongerd aan bij onze gezinnen, dus eenmaal ze op krachten zijn gekomen, vliegen onze brokjes er natuurlijk door, wat we alleen maar toejuichen. Daarom starten we graag een actie voor Royal Canin Second Age kittenkorrels zodat ook onze aangesterkte en iets oudere kittens lekker kunnen blijven smikkelen!

Kijk ook zeker eens online op onze webshop waar weer nieuwe items te koop staan!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!