Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

Laatkomers

We waren ervan overtuigd dat het seizoen erop zat, maar toen we toevallig in het Dierenasiel van Genk waren, hoorden we dat zij overvol zaten en dat ze geen tijd noch plaats hadden om sommige kittens proberen te socialiseren. Daarom namen wij 4 kittens over op Allerheiligen die er al een hele tijd zaten, maar absoluut niet van mensen hielden … Firecracker, Firework, Fuego en Flame ontdooiden eenmaal ze in een rustige omgeving zaten bij een gezin met veel ervaring met schuwe kittentjes. Met veel geduld en liefde mocht ze hun oogjes en neusjes verzorgen en uiteindelijk komen ze zelfs zelf naar mensen toe!

Ook voor mama Kokoro en haar baby’s Kameko, Kotaro en Kabuki hadden we nog een plaatsje. Kokoro haar oogjes waren er niet goed aan toe, maar na een intensieve behandeling kan ze haar oogjes al wel openhouden, maar er hangt nog wel een waasje voor. We blijven er alles aan doen om haar oogjes helemaal in orde te krijgen!

De laatste melding (voorlopig) kwam binnen op 4/11. In het asiel van Lommel zaten 6 bange kittens die zwaar niesziek waren. Blub, Boef, Broddo Bom, Bubbels en Baloe werden ook intensief gezalfd, geaerolsold en kregen antibiotica. Enkel Bom zijn oogje is niet meer helemaal te redden, zijn derde ooglidje is vergroeid: hij kan er wel door zien, maar het ziet er een beetje anders uit. Blub en Bubbels blijven voorlopig nog wat bang, maar de andere vier zijn erg nieuwsgierig en vinden het leuk om hun opvangmama te volgen en zich te laten aaien zolang ze maar beloond worden met wat snoepjes!

Fundraising

Op dit moment zijn we een actie gestart voor kittenkorrels. Met alle kittentjes in opvang die soms ook wat langer blijven zitten dan nodig omdat er nog geen adoptanten zijn, vliegen die korreltjes er immers door. Wil je ons hiermee helpen, doneer dan zeker aan onze actie, elk centje telt!

We kunnen alvast onze eerste inzamelactie voor volgend jaar melden, want onze kosten blijven maar oplopen met al die zieke kittentjes. 12 februari organiseren we onze Valentijnsactie: je kan lekker geurende zeepjes en/of overheerlijke snoepzakjes kopen om ons te steunen. Begin januari posten we alle concrete informatie (prijzen, afhaalmomenten, hoe bestellen … ) op de website en onze sociale media, wees er dus snel bij dan!

Verkleedpartij? Niet voor mij!

Halloween is voorbij en Kerstmis komt steeds dichterbij. Elk jaar zien we ‘schattige’ foto’s van katten die verkleed zijn voor de feestdagen, soms zelfs gewoon zomaar, op Facebook/Instagram voorbij komen. Voor mensen kan verkleden leuk zijn, we hebben hierin een keuze, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat katten het niet leuk vinden. Iedereen die heeft geprobeerd een kat te trainen met een harnas, kan bevestigen dat (hoewel een harnas wel nuttig zou kunnen zijn) het moeilijk is en katten houden niet van het gevoel dat iets hun vacht en snorharen aanraakt. Dit kan zelfs heel pijnlijk zijn voor een kat, hun huid is enorm gevoelig. Elk signaal dat een kat krijgt, kan hen in een paniektoestand brengen en bovendien stuurt het een onverantwoordelijke boodschap waarbij katten menselijker lijken dan ze zijn. Maar uiteindelijk is een kat, gewoon een kat, een prachtig eigenwijs wezen.

We horen het al aankomen; “mijn kat vindt dat wel leuk”. Het antwoord hierop is nee, 99,9% van de katten vinden dit echt niet leuk. En dan is er ook een punt katten kunnen hier geen toestemming voor geven, ze kunnen niet huilen en schreeuwen als een mens. Ze zullen wel wiebelen, zich verstoppen, in paniek stilstaan, enz. Je zou een mens niet in een kostuum dwingen als ze dat niet zouden willen? Waarom doe je het een kat aan?

Belangrijke punten om te onthouden

Kostuums voelen niet goed aan

Het beperkt hun beweging

Moet aan katten worden opgedrongen

Belangrijkste les; verkleed je kat niet!

PS Dit houdt jou natuurlijk niet tegen om jezelf geweldig te verkleden !

DANK JE WEL

Voor jullie massale aankoop met onze Beleef chocolade actie! Jullie hebben ons weer super gesteund door overheerlijke chocolade aan te kopen. Zo kunnen wij weer onze dierenarts kosten betalen en konden jullie genieten van een box vol met allerlei chocolade snacks.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!