Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

Aanvragen voor hulp

Na een paar adopties konden we onze noodstop verwijderen. Helaas moest hij na slechts enkele dagen weer aan. We kregen steeds meer verzoeken om kittens te helpen. Het is duidelijk een druk kittenseizoen. Alle asielen zitten overvol. Er wordt gelukkig veel samengewerkt tussen de verschillende asielen. Hierdoor hebben we veel kittens gekregen van Dierenasiel Genk. Deze maand hadden we ook de kans om met Cattaleya samen te werken en hen te helpen met 3 kittens.

Van Cattaleya ontvingen we dit geweldige trio. Yuri, Yasha & Yuki hebben een redelijk goede start maar een paar dagen na aankomst kregen ze de diagnose Giardia. Een hardnekkige parasiet, maar met de juiste medicatie en hygiëne zijn ze snel weg!

We dachten dat het dierenasiel Genk hier een klein foutje had gemaakt. We kregen 4 kittens, maar één leek meer op een hamster! Na een paar dagen kunnen we bevestigen dat het gewoon een kitten met een wel erg gezonde eetlust is 🙂

Hun vuile oogjes werden al snel schoongemaakt door hun pleegmama. Welkom Leni, Lexi, Lili en Ludo.

Moederkatten hebben net dat beetje extra stress in een traditioneel asiel. Daarom hebben we ze het liefst in een pleeggezin waar ze een beetje kunnen ontstressen en de kittens de best mogelijke kans krijgen. Deze kittens waren slechts 5 dagen oud toen ze aankwamen. Mama begon hier heel goed en de kittens kwamen elke dag goed bij. Helaas werd mama Cleo na enkele dagen ziek waardoor ze niet meer voor haar kleintjes kon zorgen, Casper, Camiel, Charli en Caro werden daarom tijdelijk gescheiden van de mama en naar een papflesgezin gebracht, zodat Cleo volledig kan herstellen. Camiel, Charli en Caro zijn goed op weg om stevige kittens te worden en laten zich goed horen als ze honger hebben, Casper haalde het helaas niet.

Gratis katten zijn nooit gratis en helaas zijn kittens vaak de dupe hiervan. Twee niet-gesteriliseerde volwassenen kattinnen in huis, daarvan komen 2 nestjes. De mama’s werden overgenomen door een ander asiel en deze zullen zo snel mogelijk gesteriliseerd worden en een nieuw huisje zoeken. Ivanka, Irwin, Ibert, Irene zijn bij ons terechtgekomen en kunnen vanaf nu op zoek naar hun personeel!

Bange kittens. Nog zo’n moeilijke doelgroep voor traditionele asielen. Ze hebben nu eenmaal veel één op één aandacht nodig om een goede socialisatie op te starten. Guusje, Gyo & Gigi ontdooien bij hun pleeggezin waar ze alle liefde en tijd krijgen om op hun tempo op zoek te gaan naar een gouden mandje.

De grote uittocht

Juli is de maand dat de kittens die mei/juni in opvang kwamen hun vleugeltjes uitslaan. Een heleboel kittens staan klaar om te vertrekken naar hun nieuwe thuis. De adopties verlopen traditioneel tijdens de eerste maand van de vakantie niet vlot. Dat is nochtans heel belangrijk voor onze doorstroming zodat we klaar zijn voor de tweede worp die in augustus van start gaat.

We zouden ook graag ons prachtig trio Viooltje, Zoeffie en Zara nog eens extra in de kijker zetten. Deze drie lieve zusjes zijn samen op zoek naar een thuis waar ze naar hartenlust kunnen spelen, de boel op stelten zetten, maar vooral knuffelen en een lekker warme, zachte schoot vinden. Wil jij hen die gouden kans bieden? Vul dan een adoptieformulier in zodat jullie snel met elkaar kunnen kennismaken!

Fundraising

Dankzij jullie hebben wij ons doel bereikt op dierendonatie.be en zullen wij snel terug een voorraad Viyo en Royal Canin babymousse ter beschikking hebben.

De voorbereidingen voor onze jaarlijkse internetveiling draaien intussen op volle toeren. Er zijn al heel leuke items en kunstwerken gedoneerd. Deze zullen jullie na half september op www.veiling.catshelter.be kunnen bewonderen. Vanaf 4 oktober kunnen jullie beginnen bieden.

Tot dan blijven aankopen via www.trooper.be/ een hulp. Vele kleine beetjes steun maken echt verschil nu de facturen maandelijks echt torenhoog zijn. Dank alvast voor iedereen die via deze link iets bestelt.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!