Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

Noodstop uit

3 juli kon onze noodstop uit en ons vrije pleeggezin kreeg meteen een oproep om drie kleintjes te gaan ophalen. Het ging over 3 kittens van 6,5 week oud die bij ons bekendstonden als de Spicies: ze waren erg bang en bliezen op hun pleegmama, maar gelukkig haalden ze niet uit. Werk aan de winkel dus bij Cayenne, Chive en Cinnamon. Na een maand intensieve TLC-therapie (Tender loving care), konden ze alledrie naar hun gouden mandje vertrekken!

Aangezien we toen weer moesten wachten op het volgende vrije pleeggezin, konden we 17 juli pas onze volgende nestjes verwelkomen. 2 van onze pleegmama’s gingen de dag nadat ze terugkwamen van een welverdiende vakantie samen naar het asiel van Genk om hun nieuwe opvangkittens op te halen. En zoals dat gaat met opvangmama’s met een hart van goud, kwam de ene thuis met 3 kittens van enkele dagen oud die elke 2 uur geflest moeten worden en intensieve zorgen nodig hebben en de andere nam een nestje van 3 kittens mee tot ze nog een ander kittentje zag met een geamputeerd pootje dat doodsbang was van alles en iedereen. Dutske, nu omgedoopt tot onze stoere chick Roxy, mocht ook mee om samen met de drie anderen, Ruby, Rocky en Ricky, op zoek te gaan naar een nieuwe thuis na socialisatie. Deze vier komen binnenkort vrij voor adoptie.
De kleine papflessertjes, Knoet, Kastaar en Kroes, doen het ook supergoed, maar zij mogen nog wat langer genieten van de goede zorgen bij hun pleegmama voor ze vrijkomen voor adoptie.

Het volgende nestje kwam op 18 juli in opvang bij een gezin waarvan de kittens nog maar de dag ervoor naar hun gouden mandje waren kunnen vertrekken, maar ze stonden toch al weer paraat voor drie nieuwe dutskes: Kiki, Keppe en Koko begonnen net zelfstandig te eten op 4 weken en mogen dus lekker verder leren smossen in de warmte van een pleeggezin. De dag erna kregen we ook nog een melding van de dierenarts die een niesziek kittentje van 7 weken had, dus Katoo mocht ook nog mee! Na een quarantaine van 7 dagen, mag Katoo haar nieuwe vriendjes leren kennen en kunnen ze samen naar hartenlust spelen.

Daarna kwamen Zippie en Zakkie in opvang. Ze kwamen binnen op 3,5 week oud met een gewichtje van amper 220g, vol vliegeneitjes, teken en flink niesziek. Ze werden dus intensief geaerosold, oogjes gedruppeld, geflest … Na enkele dagen moest er antibiotica bij opgestart worden en het pleeggezin moest voorzichtig te werk gaan omdat ze zo ondervoed waren, maar hun maagjes ook weer niet te veel eten aan konden. Na een opname van enkele dagen in de dierenkliniek waar naar bovenkwam dat ze toch een heleboel infecties hadden én geconstipeerd waren, konden ze weer naar huis. Bij Zakkie werden ook nog zwemmerspootjes ontdekt, de pleegmama gaat nu oefeningen doen om zijn pootjes te versterken. Ze zijn er nog lang niet, want vooral Zippie was enorm verzwakt, maar de opvangmama gaat er alles aan doen om hen allebei er volledig bovenop te krijgen!

De grote uittrede

Juli is de maand dat de kittens die mei/juni in opvang kwamen hun vleugeltjes uitslaan. Een heleboel kittens staan klaar om te vertrekken naar hun nieuwe thuis. De adopties verlopen traditioneel tijdens de eerste maand van de vakantie niet vlot. Dat is nochtans heel belangrijk voor onze doorstroming zodat we klaar zijn voor de tweede worp die in augustus van start gaat. Neem dus zeker een kijkje op onze website als je interesse hebt in adoptie! We zetten graag onze lieve Jools en Joey nog eens extra in de kijker. Mama Jools heeft met heel veel liefde 5 kleintjes grootgebracht en is nu samen met zoontje Joey op zoek naar een forever home. Het is natuurlijk moeilijk opboksen tegen al dat schattig kittengeweld, maar ook dit olijke duo heeft een heleboel liefde en energie te bieden. Geef jij hen een kans?

Steun

Onze kittens hebben veel zorgen nodig en we doen ons uiterste best voor elk kittentje, hoe erg het er ook aan toe is. Die, soms dagenlange, hospitalisaties kosten natuurlijk handenvol geld. Elke vorm van steun is dus erg welkom. Steunen kan via onze webshop, via ons rekeningnummer BE82 7370 5953 1468 of door spulletjes te doneren die wij kunnen gebruiken, denk aan speeltjes, kleine krabpaaltjes, hangmatjes, dekens, oude handdoeken, kattengrit … Als je ons graag wilt helpen en spulletjes hebt die van pas kunnen komen, kan je contact opnemen via info@purrito.be.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!