Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

Tweede worp

We hadden al een vermoeden dat in augustus de eerste kleintjes terug zouden binnenkomen en ja hoor, 2 augustus kregen wij onze eerste aanvraag. Kleine Mimi was nog maar een paar dagen oud en werd met spoed in onze couveuse gezet. Met die warme weer zien we dit wel vaker, maar het kleintje was omgeven door de maden, ze kwamen zelfs uit zijn oren. Na een spoedbezoek op zoveel mogelijk parasieten eraf te halen heeft hij nog even gevochten, maar het moogt niet meer baten. De volgende ochtend heeft zijn lichaampje opgegeven.

Nog geen dag later kregen we nog een oproep voor een kitten van 3 weken oud dat direct naar een splinternieuw pleeggezin van ons mocht. Myla doet het in de tussentijd goed en heeft wat later een nieuw vriendje gekregen, kleine Macy.

8 augustus kregen we telefoon van de Poezencentrale van Mol. Zij hadden een mevrouw aan de lijn die 6 pasgeboren kittens met de navelstreng er nog aan had gevonden en een opvangplekje zocht. Hoewel we geen papflesgezin vrij hadden, schoot ons team meteen in actie om deze hummeltjes naar de dierenarts te brengen terwijl we in de tussentijd collega-asielen contacteerden die hen wel konden opvangen. Na een knap staaltje teamwork konden ze na een check-up bij de dierenarts vertrekken naar een opvanggezin van de Kat-Lijn in Leuven, waarvoor dank! De kittens waren niet in al te beste conditie toen ze bij ons vertrokken, ze waren uitgedroogd en zaten vol met vlooien en vliegeneitjes. 3 van hen moesten de strijd al snel opgeven, de andere drie doen het voorlopig wel goed …

Daarna vielen de meldingen weer eventjes stil, gelukkig maar, want onze gezinnen zaten stampvol. 22 augustus kwam er dan de vraag van Dierenasiel Genk of we plaats hadden voor een eenzaam kittentje van 5 weken oud. Hij kreeg de toepasselijke naam Rebel, als hij zijn pleegmama ziet of hoort, spint en knuffelt hij erop los, van andere mensen moet hij voorlopig nog niet veel weten. Dat is helemaal het tegenovergestelde met Rover, die dan weer geniet van alle aandacht dat hij krijgt van iedereen, een ideaal vriendje voor Rebel.

Donaties

Wij hebben dankzij jullie ons doel op dierendonatie.be snel gehaald, waardoor wij maar liefst 228 blikjes babymousse hebben mogen ontvangen en 90 zakje Viyo. Een dikke dank je wel al alle donateurs die een centje hebben gestort en onze actie hebben gedeeld, zonder jullie hadden wij dit niet gehaald!

Adopties

We hebben enkele duootjes die nog steeds op zoek zijn naar hun gouden mandje. Is het omdat iedereen op vakantie is of is het toch écht waar dat zwart-(witte) katjes niet populair genoeg zijn? We weten het niet, maar wat we wel weten is dat onze duo’s echte hartendiefjes zijn! Benthe en Bruno doen niks liever dan jou te laten beoordelen wie nu precies het hardste kan spinnen, nadat ze jouw schoot en alle andere plekjes in huis hebben verkend. En zeg nu zelf, wie kan die prachtige oranje ogen van Bruno weerstaan? Ook Ivanka en Irwin hebben hun foreverhome nog niet gevonden, hoewel ze zowel met kindjes, andere katten en honden kunnen samenleven én graag samen op avontuur gaan om daarna bij jou in de zetel wat uit te rusten. Ivanka is een beetje ouder en groter dan Irwin, dus zij is Irwins grote voorbeeld, hoewel zijn korte pootjes nog niet alles kunnen wat onze elegante Ivanka wel kan. Heb je interesse in één van deze duootjes, vul dan zeker een adoptieformulier in zodat we een vrijblijvend kennismakingsgesprekje kunnen inplannen!

Oproep voor pleeggezinnen

Onze zoektocht naar extra pleeggezinnen gaat intussen onverminderd voort, want ons hart breekt elke keer als we moeten zeggen dat we geen plaats hebben voor kittentjes die onze hulp zo nodig hebben.
Heb jij een hart voor dieren, een beetje plaats en liefde over, ben je maximaal 6u aan één stuk van huis weg én woon je binnen een straal van 15km rond Beringen? Stuur ons dan een mailtje via info@purrito.be en we bezorgen je alle informatie.

Extra

Wil je graag onze nieuwsbrief ontvangen boordevol wel en wee, weetjes en ervaringen achter de schermen van de opvang? Vanaf 15 euro op jaarbasis ontvang je dit bij jou in de mailbox.  Met jouw donatie kunnen we zovele zwerfkittens in nood blijven helpen. Steunen kan via storting op BE82 7370 5953 1468. Alvast heel erg bedankt in naam van al onze opvangertjes!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!