Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

Aprilvis

Dit jaar kwam onze aprilvis op 3 april in plaats van 1 april. We kregen een oproep om een zwangere mamapoes op te vangen, maar na een echo bleek dat deze kattin gewoon graag een beetje extra at en dus geen kleintjes onderweg had.

Eerste nestje

Maar op 4 april was het dan toch zo ver: ons eerst nestje, amper een weekje oud. Deze friemelkontjes kregen direct heel toepasselijke namen. Momenteel doen Friemel, Froemel en Frummel (twee zusjes en een broertje) het heel goed bij hun pleeggezin.

Onze tweede melding ging over een pas bevallen mamapoes met 5 kleintjes. Ook mama Jools stelt het goed en zorgt als een echt mamaatje voor haar 5 kittens met behulp van het pleeggezin!

Mei

In mei barsten de melding plots los, met 3 tegelijk. Het kittenseizoen is duidelijk helemaal gestart, op het einde van de maand zitten zo goed als al onze gezinnen vol. Hierbij een kleine selectie van de kittens die zijn binnengekomen.

Whopper, kwam met zijn kleine 370gr in de opvang, helemaal alleen. Al een geluk werd er snel een vriendinnetje gevonden, kleine Xia die een enorm moeilijke start had bij haar pleeggezin. Maar er werd alles op alles gezet en momenteel doet ze het al veel beter. Na de nodige quarantaine zullen deze twee snel beste vriendjes worden. Hun kleurtjes matchen in elk geval al!

Mama Dora kwam met een heel klein en bang hartje bij ons binnen samen met haar 4 kittens Dashi, Daidai, Daikon & Dango. Ondanks dat ze zich een dagje heeft verstopt en weigerde om te eten, is ze in de tussentijd wat dapperder geworden en laat ze zich wel al zien terwijl ze goed voor haar kleintjes zorgt. Met de liefde en hulp van haar pleegmama zal ze ongetwijfeld meer vertrouwen krijgen in mensen.

Ook kleine Kenny kwam in zijn eentje terecht bij onze opvang. Kenny is een heerlijk aanhankelijk, speels kittentje. Hij wist duidelijk bij wie hij moest zijn om goed terecht te komen, want hij is gevonden door een pleeggezin van ons!

Sterretjes

Helaas krijgen wij soms kleintjes binnen die te ver heen zijn. Dit was het geval met Roosje & Liesje. Roosje had te veel last van haar ademhaling en ondanks haar en haar pleeggezins moeite om erdoor te komen is ze helaas de eerste nacht heengegaan. Liesje was een verliezende strijd aan het vechten tegen Giardia en haar lichaampje was helaas niet sterk genoeg om er tegen te winnen. Haar zusje en (stief)broertje zijn momenteel nog hard aan het vechten tegen deze vieze parasiet.

Inzamelacties

Wij hadden het geluk van aanwezig te mogen zijn met ons standje op de opendeurdag Motorized Brigade te Leopoldsburg op 14 mei 2023. Dankzij het mooie weer was er zeer veel volk en hebben wij een dikke € 300 kunnen verzamelen. Dank je wel aan iedereen die passeerde en iets kocht of een donatie gaf! Opendeur Motorized Brigade – Motorized Brigade 2023 (opendeurleopoldsburg.be)

10 juni staan wij bij 4Dogs & Cats in Beringen (https://www.4dogsandcats.be/nl). Hier kan je een donatie binnen brengen, iets kopen vanuit de winkel voor onze kittens of even langskomen voor een babbeltje! Hopelijk zien wij jullie daar.

Ook de veiling 2023 gaat snel weer opgestart worden. Ken jij een artiest die iets zou willen doneren hiervoor, twijfel er niet aan ons te contacteren via steun@purrito.be .

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!