Purrito: opvang voor hulpbehoevende kittens

Gezinnenbijeenkomst op 27 maart

Voor de start van het kittenseizoen kwamen we samen met alle pleeggezinnen om uitleg te geven over de nieuwe werking en om de afspraken te maken voor het kittenseizoen. Onze enthousiaste pleeggezinnen werden bevoorraad om ook dit jaar de allerkleinsten in nood te helpen.

Valse start

Met een valse start trapten we het kittenseizoen af. Via onze collega’s van het dierenasiel van Genk kregen we een vraag naar hulp voor de opvang van een moederkatje dat niet omkeek naar haar pasgeboren kroost. De kittens van dit pasgeboren kroost wogen amper 60 grammetjes. Mams keek er niet naar om maar haar zus ging wel bij de kleintjes liggen om ze te wassen en warmte te geven.

Warmte en wasbeurten zijn niet genoeg. De kittens hadden dringend nood aan voedingsstoffen. Het werd wat zoeken om het gezinnetje zo goed mogelijk te kunnen helpen. Met de couveuse en hoogwaardige papflespoedermelk in aanslag werd geprobeerd de fragiele kleintjes erdoor te halen. Het feit dat de moeder er niet naar omkeek was geen goed teken, maar we wilden hen alle mogelijke kansen geven. Helaas gaven ze één voor één de strijd op.

Eerste papfleskittens

De echte eerste papfleskittens kwamen iets later binnen. Ze zouden wat verstopte neusjes hebben en één van de vier zou er niet goed aan toe zijn, maar voor de andere drie hadden we goede hoop. Ook zij bleken slechts enkele dagen oud te zijn. Drie van de vier kittens moesten we helaas snel afgeven. De niesziekte was sterker dan wat hun weerstand aankon. Mocaccino heeft enkele dagen dapper verder gevochten.

Zijn pleegmama heeft hem zelfs meegenomen naar haar eigen trouw om voor hem te zorgen, maar ‘s avonds moest ook hij de strijd opgeven ….

Wel en wee betekent ook dat de zorgen niet zomaar stoppen tijdens belangrijke andere levensgebeurtenissen …

Echte start

Daarna ging het snel en kwamen de meldingen echt op gang. 10 mei beten Coco & Chanel de spits af als twee vrolijke, gezonde kittens van 6 weken oud. Hoewel ze wat opstartmoeilijkheden hadden, zoals diarree en moeilijk eten, leken ze het toch goed te doen. Helaas moest Coco na twee weken de strijd opgeven nadat hij zijn temperatuur niet meer kon houden en zijn orgaantjes het één voor één begaven …

Op 11 mei kregen we de vraag van Dierenasiel Genk voor 4 bange kittens van 5 weken oud. Zij kregen een warm plekje bij een opvangmama die hen alle tijd, liefde en geduld schenkt om tot rust te komen. Na enkele dagen zijn Felix, Filou, Fleur en Finn veel rustiger en erg nieuwsgierig naar die lieve mensen die hen eten en een veilig plekje bieden. Finn heeft een navelbreukje dat bij zijn castratie zal worden hersteld.

2 dagen later kregen we opnieuw een melding van 2 gevonden mamapoezen. Mama Felien kon samen met zoontjes Faunus en Floris van 3 weken oud opgevangen worden. Faunus en Floris lopen hebben wat last van zwemmerspootjes, maar hun opvangmama helpt hen hierbij, waardoor ze er geen last meer van zullen hebben als ze wat groter zijn!

Felien was bij aankomst erg onder de indruk maar werd ondergedompeld in een badje met liefde.

Mama Aimi werd gevonden zonder kroost, Zij ontfermt zich voorlopig over drie andere kittens van zo’n vier weken oud: Ainu, Akira en Asani. Ainu zijn lichaampje gaf zeer onverwacht plots op, Akira en Asani blijven het verder goed doen met hun pleegmama.

Op 15 mei kwam Babs en Boe in opvang. Babs en Boe werden helemaal alleen gevonden terwijl ze amper 4 weekjes oud zijn. Ze zijn beide niesziek, maar vooral Boe was er erg aan toe. Hun opvangmama ging meteen met hem naar de dierenarts, waar hij na één dag alweer zo op krachten was gekomen dat hij naar huis mocht. Babs haar oogje zit dicht door de niesziekte, maar de opvangmama ontfermt zich over haar en Boe.

Nauwelijks 24 uur later was de volgende melding daar met opnieuw nieszieke kittens van 3,5 week: Cricky, Crocky en Cracky. Ook hun oogjes worden dagelijks opengemaakt en gezalfd. Zij mogen samen met Babs en Boe aansterken en over enkele weken het huis van hun opvangmama op stelten zetten.

Babykittens gevonden

De komende weken en maanden zullen nog vele babykittens gevonden worden. Weet je niet goed wat doen? Lees dan zeker alle advies in ‘babykittens gevonden’.

Fundraising

Steun ons met een aankoop via Trooper. Het kost jou niets extra maar het brengt tegelijk wel wat centjes binnen voor de kittens of koop iets leuks uit onze webshop.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!